Няма да сливат Чистота и Паркове и градини, Зико представи новите директори

15 Окт 2020 10:40

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се отказа от идеята да слива общинските предприятия "Чистота" и "Паркове и градини" . Това обяви той днес. Причината е била, че не е срещнал подкрепа в Общинския съвет на Пловдив. Здравко Димитров представи новите директори на двете ОП-та. Това са Димитър Георгиев и Веселин Козарев. Първият поема ОП "Чистота", а вторият ОП" Паркове и градини".

 

 

„Очаквам от г-н Георгиев да оптимизира работата на общинското предприятие чрез закупуване на нова малка механизация, за да освободи човешки ресурс, който да се включи по-ефективно в почистването на града“, заяви кметът Здравко Димитров. Той съобщи, че предстои осигуряване на нови 200 контейнера, които да бъдат разположение където има нужда.

 

„Ще продължа да работя с настоящия екип, за да има приемственост и ще използвам техния професионализъм и натрупан опит“, заяви Димитър Георгиев.

 

 

„Познавам работата на Веселин Козарев, който е един млад и отговорен човек. Очаквам ясни и активни действия от него за подобряване на Зелената система на града“, заяви при представянето кметът.

 

От своя страна Козарев допълни, че предстои да привлече като експерти ландшафтни архитекти и специалисти, с които да бъде направен анализ на настоящата ситуация. Негов приоритет ще бъде озеленяването и обновяването на междублоковите пространства, изграждането на нови паркове и механизиране на част от дейностите.

Димитър Георгиев поема управлението на ОП „Чистота“, който от началато на годината работи там. Завършил е бакалавърска степен за управление на кризи в Колежа по икономика и администрация-Пловдив. Той съобщи, че ще наложи оптимизация на работата, ще въведе нова техника и съвместни инициативи с "Паркове и градини" по жилищните райони. Не е член на партия. Георгиев съобщи, че досегашният и. д. директор на „Чистота“ Николай Георгиев остава на работа в предприятието.

 

Веселин Козарев е член на Съюз за Пловдив и е общински съветник от тази партия в местния парламент. Завършил е магистратура по административно управление в Пловдивския университет и е бил заместник-кмет на район Централен. Обеща да работи с ландшафния архитект Станимир Шаламанов, който също е от Съюз за Пловдив.

Main Menu