Шефът на полицията в Пловдив поиска служителите му да бъдат безкомпромистни към престъпления, свързани с наркотици

13 Апр 2021 17:36

Директорът на ОДМВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев насърчи служителите си да бъдат безкомпромисни по отношение на разпространението на наркотици, съобщи за Радио Фокус Пловдив говорителят на полицията. В своя позиция по медиите той сочи, че още при встъпването си в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, е заявил пред хората кои са основните му приоритети на работа.

"Един от най-важните ни приоритети са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите извършили престъпления свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус", казва старши комисар Рогачев.

Той твърдо застава до служителите от структурите на ръководената от него областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. "Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало", сочи Йордан Рогачев.

Main Menu