Величко Родопски: Парите за районните кметове ще отидат за две улици. За това се бави и обществената поръчка за ремонтите

09 Юни 2021 12:05

Заместник кметът по финанси Величко Родопски обясни, защо не се дадоха 1.7 млн лева на районните кметове за ремонти. Според него районните кметове никога не са имали толкова пари. Те даже не са използвали и половината, които общината им е дала. “За район Тракия са предвидени 950 000 лева, на Западен около 2 млн лева, на Централен около 1.5 млн лева, на Северен и Източен около 700-800 хиляди лева. За това не е вярно, че нямат пари.”, оправда се Родопски. Друго обяснение, което даде, че не се отпускат пари на районните кметове е, че тези 1.7 млн лева трябват за част от покриването на сумата от близо 3 млн лева за довършването на две улици.
На въпрос къде са и кои са тези улици Родопски заяви: “Лошо, че го няма колегата Пламен Райчев, той ги знае, но трябва да са около Модър-Царевец. Трябва да бъдат продължени и до колкото знам всяка струва около 1.5 млн лева. Бяха предвидени 5 млн лева, но ги намалихме на 3 млн лева.”, каза Родопски. Той допълни, че реално за тези две улици не е пусната обществената поръчка за ремонта на улиците в Пловдив, за която питаха общинските съветници днес.

Зам.-кметът по финанси се оправда и с лошото изпълнение на неданъчните приходи в хазната, което е едва 30 процента от заложените 72 млн лева. “Двете решения за намаляването на наемите на общинските имоти и освобождаването от такси маси до 31 май, както и такси от продажби на имоти влияе на постъпленията в бюджета.”, каза Родопски.

Main Menu