Полезни съвети как да обзаведете дневната

06 Авг 2021 12:49

 

Вестибюл, дневна, всекидневна, хол... всеки го нарича по различен начин, но предназначението на тази стая от дома е едно. И е най-важното, впрочем. Това е мястото, където повечето хора прекарват по-голямата част от времето си, споделено с любимите им хора. То е източник на почивка и забавление. Ето защо е много важно да бъде обзаведено по красив и успокояващ начин.

Ето някои съвети, които правят хола наистина добър. Защото той не е само мебели, но и любов.

 

Мебели

Доста често срещан проблем, с който много от хората се сблъскват, е, че не знаят как да подредят мебелите си в хола. Най-често те притискат дивана до една стена, няколко стола до другата и това е всичко.

Но организирането на мебели определено е нещо, което изисква повече планиране от това, с което сме свикнали. Има някои ключови аспекти като избор на фокусна точка, създаване на зони за разговори и обмисляне на потока от трафик.

Съветваме ви да разгледате предложенията за ъглови дивани от Kamko.bg или винтидж канапета. те могат да бъдат разположени по много по-интересен и вълнуващ начин от който, който сме свикнали да виждам в повечето домове.

 

Килими

Килимите могат да бъдат доста чувствително място и предизвикателство във вашата стая. Факт е обаче, че има редица причини, поради които е важно да ги използвате. Само че, преди да купите нещо, просто защото на пръв поглед ви харесва, е препоръчително да се уверите, че знаете всички основни правила за сдобиването с килими.

Най-важното съображение с всеки килим за площ е размерът. Когато е твърде малък, той може да накара цялата стая да изглежда разпръсната, а когато е голям, да я претрупа. Ето защо е добре да сте сигурни, че знаете кой е най-добрия размер за вашата стая и какъв е начинът, по който са подредени мебелите ви.

Всички мебели трябва да седят на върха на килима и в идеалния случай трябва да има около 5 до 10 сантиметра разстояние между краищата на килима и стените на стаята.

 

Изкуство

Празните стени са знак за непълна стая. Това не означава, че трябва да запълвате всеки сантиметър, но декорирането на стените с изкуство е важно.

Важно е, но не е нужно да е скъпо, за да създадете примамлив и уютен външен вид. Това, което един човек смята за изкуство, може да бъде драстично различно от това, което някой друг си представя. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да следвате инстинктите си, когато става въпрос за това, което харесвате и което ще се случва във вашата стая.

Информирайте се за основните правила за това какво да закачите и как да го подредите, а след това оставете сърцето ви да ви бъде водач. Така ще бъдете много щастливи и одухотворени всеки път, когато влизате във всекидневната!

 

Осветление

Осветлението е донякъде сложен елемент на всяка стая. В дневните е по-малко, отколкото в по-утилитарните стаи като кухни, но все пак има някои важни съображения, които не бива да се пренебрегват.

Най-важното е, че трябва да включите всеки от трите основни типа осветление: околна среда, задача и акцент. Източниците на светлина трябва да бъдат разположени на различни нива в цялата стая. Помислете за полилеи или вградено осветление, настолни и подови лампи и стенни аксесоари със същата цел.

 

Цветове

Изборът само на правилния цвят на боята или мебелите е нещо, с което много хора се борят. И, ако има нещо, в което повечето хора грешат, е това първо да избират цвета на боята.

Боядисването е относително лесно и е евтино, така че първо изберете по-скъпите си неща в стаята и след това изберете цвят за стените. Така ще прецените най-добре как различните нюанси и десени си пасват и ще можете да придадете завършена визия много по-бързо, отколкото някога сте си представяли.

Ако досега ви е било трудно и не сте уцелвали правилните цветове, то е било просто защото не сте предполагали за този трик.

Main Menu