Бойко Борисов: Здравко Димитров няма да е кандидатът за кмет на ГЕРБ на следващите местни избори

06 Ное 2022 11:48

Бойко Борисов заяви, че Здравко Димитров няма да е кандидатът за кмет на ГЕРБ на следващите местни избори. Те ще се проведат през есента на 2023 година. Днес лидерът на партия ГЕРБ посети Пловдив, за да се запознае с етапа на строителство на стадион ''Христо Ботев''. 

''Аз мисля, че ще имаме нов кандидат за кмет. Зико направи много добри неща, но умората и износването при политиците в факт. Кмет ще намерим, знаем на кой колко може да се разчита. Аз съм говорил с него, той направи няколко операции. Знае си, че направи много и толкоз. Много добър човек е, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му Околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл. Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява'', каза Борисов. 

По време на срещата на Колежа той повика при себе си районния кмет на ''Тракия'' Костадин Димитров с думите, ще иска да е ангажиран. На директен въпрос дали Димитров ще бъде новата номинация на ГЕРБ за кмет на Пловдив, Борисов отговори: ''Коцето ми харесва много, и най-вечер на жителите на Тракия''. Кметът на Тракия от няколко месеца е сред спряганите имена в Пловдив за кметския пост.

Main Menu