Георги Мараджиев: Семейството ми бе подложено на полицейско безобразие

25 Ное 2022 07:21

Пуснаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на активисти на партията.

Почти 12 часа продължи акцията на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна прокуратура във Фабриката на семейството и в сградата на община Стамболийски, където се извършваха претърсвания и изземвания.

Според представители на ръководството на партия ГЕРБ единственият мотив за безпрецедентната акция е политически и отклоняване на вниманието от мигрантската криза и от дълбоките и тежки проблеми, които има в МВР.

Акцията е политическа поръчка и цели дискредитирането на ГЕРБ и на личността на Мараджиев, твърдят още от партията.

От прокуратурата заявиха по-рано през деня, че има образувано досъдебно производство и най-общо става дума за нарушения при обществени поръчки.

Досега Мараджиев е разпитван само като свидетел и срещу него все още няма повдигнато обвинение.

 

"Всичко е една добре подготвена политическа поръчка, добре извъртяна с една единствена цел, да се смачкат силните кметовете на ГЕРБ, тези, които печелят избори", това каза кметът Мараджиев на излизане от Следствието, цитиран от "Фокус". Целта е да бъдат елиминирани тези кметове, каза още Мараджиев и даде пример и с други репресирани кметове от страната.

Той съобщи още, че семейството на сина му е било подложено на полицейско безобразие. Един от полицаите директно е казал на снаха му, че ще е така, като не знаят за кого да гласуват. А зам.- кметът му е стоял заключен в Икономическа полиция четири часа без адвокат, без вода и храна. Получила е паник атака.

"Единственото нещо, което мога да кажа е, че община Стамболийски няма нито едно нещо, в което е обвинена. Това са сигнали за ремонт на площадки и сгради. Питаха дали са усвоени евросредства. Някои хора няма как да се примирят, че ГЕРБ печели 14 общини в областта от общо 17".

Мараджиев каза още, че събира хората от общината в 8.30 часа и ще ги информира, че работата ще продължи. Трудно ще е без компютри и документи, но ще продължи. Няма да спре. Документите, които са иззети касаят обществените поръчки.

Стана ясно още, че кметът на Асеновград Христо Грудев също е получил призовка да се яви в полицията.

Main Menu