Задържаха в Дания заподозрения за убийството в Цалапица

29 Ное 2023 14:17

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан. Това научи NOVA от свои източници.

Той е бил арестуван в Дания.

Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

"Рангел Бизюрев, издирван за убийството на 24 годишния Димитър Малинов от Цалапица, е задържан тази сутрин в Дания и тази информация е категорично потвърдена", това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Ваня Христева.

Тя подчерта, че има много добра комуникация с партньорските служби и добави, че в конкретния случай близо 4 месеца службите са работили непрекъснато, за да се стигне до ареста на Бизюрев. "Не можем да знаем какво ще каже Бизюрев, когато се върне, но ще съпоставим това, което съобщи с другите доказателства по делото", обясни окръжният прокурор.

Ваня Христова увери, че очаква в най-кратък срок Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти. Тя уточни, че не ясно кога той ще бъде докаран в България. "Изчаква се да се спазят процедурите по датския закон и се събират документите, които са необходими, но това ще стане в най кратък срок", повтори Ваня Христева