Зам.-кметът Владимир Темелков участва в Деня на кариерата на ПУ „Паисий Хилендарски“

10 Апр 2024 19:09

Над 65 компании участват в тазгодишното издание на Ден на кариерата на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В рамките на форума студенти имат възможността да се срещнат с представители на бизнеса, които да ги запознаят със своите стажантски програми и свободни работни места.

Участие в Деня на кариерата взеха ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Румен Младенов, областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, зам.-кметът по образование Владимир Темелков.

„Целта на тази инициатива е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители и стажанти, а студентите – да открият възможности за професионална реализация в страната и региона“, уточни проф. д-р Румен Младенов и пожела на студентите и представителите на бизнеса да създадат ползотворни контакти по време на форума.

Владимир Темелков подчерта, че такъв тип събития помагат на студентите да изберат в каква сфера искат да се развиват и коя професия е подходяща за тях.

„Община Пловдив е най-големият работодател в Пловдив и в областта. Вратите ми са винаги отворени за всеки, който има идеи и иска да промени града ни към по-добро. С радост ще работя с младите умове“, заяви зам.-кметът.

В Деня на кариерата се включиха директори и началници в различни компании. Стотици студенти обмениха добри практики и идеи с работодатели, сред които Комлексът за социални услуги за деца и семейства, EVN, TELUS International Bulgaria, образователен център BRITANICA, УНИКА България, АББ България и др.

Main Menu