Заради разширението на Околовръстното пловдивските депутати от ГЕРБ-СДС съдействат за финансиране на спасителни разкопки

25 Юли 2024 18:27

 

Разширението на Околовръстния път на Пловдив е от ключово значение за развитието на района и разтоварването на трафика в града. В това са категорични Народните представители от ГЕРБ-СДС от Пловдив Георги Георгиев, проф. Даниела Дженева и Деница Николова.

„В участъка между Пазарджишко шосе и Голямоконарско шосе е предвидено разширяване на Околовръстното, което обаче не може да се случи без да бъдат направени спасителни археологически разкопки на участъците, попадащи в бъдещото пътно платно. Необходимо е да опазим историческото си наследство без това да спира прогреса и развитието на Пловдив и региона“, разказа адвокат Георги Георгиев.

Той уточни, че за целта директорът на Регионален археологически музей - Пловдив доцент Костадин Кисьов още през месец март е поискал финансиране от държавата. Пловдивските депутати от ГЕРБ-СДС се ангажираха да започнат разговори с министъра на регионалното развитие и с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за осигуряване на нужното финансиране.