Откриха обновената детска площадка в парк „Сърнена гора“ в „Северен“

02 Окт 2020 08:35

 

 

С пъстро тържество „Есенни усмивки” бе открита обновената детска площадка в парк „Сърнена гора“ в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, заместникът му Красимир Асенов и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Лазар.

По желание на гражданите в квартала е разширена съществуващата площадка със 100 кв. м. Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 3 нови съоръжения: комбинирано, клатушка и въртележка. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-червено и зелено, която цели да предпази малчуганите от травми. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на 22 400 лв. с ДДС.

„Обновихме тази детска площадка и се надявам, че малчуганите с желание и интерес ще ползват новите съоръжения. Сега ще могат да се отдадат на игри и веселие на едно красиво, цветно, по-просторно и безопасно място“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Под звуците на хубава музика и изпълнени с радостни емоции, децата танцуваха, включиха се в различни занимателни игри, а късметлиите спечелиха награди от томболата с подаръци.

Паралелно с реновирането на детската площадка са монтирани 11 нови пейки.

По желание на гражданите, живеещи в близост до парк „Сърнена гора“, е възстановена поливната система, която от дълго време не е функционирала. С нейното пускане, което е осъществено със съдействието на ОП „Градини и паркове“, ще се поддържа и облагороди паркът. Предстои засаждането на райграс и нова дървесна растителност.

Main Menu