Две залесителни акции в „Северен“

03 Дек 2020 15:41

 

Най-мащабната залесителна акция в „Северен“ се проведе в най-големия парк в района-„Рибница“. 12 чинара, които са вековни дървета, и 30 вечнозелени дървета-25 бора и 5 криптомерии обогатиха зеленината в любимия парк на гражданите на „Северен“. В засаждането на младите фиданки се включиха служители от администрацията на района и представители на ОП „Градини и паркове“.

„Спазваме обещанията си да направим „Северен“ все по-зелен, по-красив и по-чист. Искаме нашият парк „Рибница“ да се превърне в още по-атрактивно място за малки и големи. С посаждането на всяко едно дръвче увеличаваме „белите дробове“ на района“, коментира кметът Стоян Алексиев.

В парк „Моливчетата“, намиращ се до Пешеходния мост, бе проведена втора залесителна акция. По желание на живеещите в близост там бяха засадени 5 чинара от служители на администрацията на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“. В акцията се включиха Магдалена Данчева-ръководител на бригада „Нова градина”(гражданско обединение за общественополезна дейност- гр. Сливен), както и други представители на бригадата. От сдружението, съставено изцяло от доброволци, участват често в различни дейности по облагородяване на единствения по рода си парк в града под тепетата.

Main Menu