Служители от район „Северен“ и граждани почистиха междублокови пространства ЗАЕДНО

16 Авг 2021 14:33

 

 

Съвместна акция на доброволци, служители от администрацията на „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“ по почистване на междублоковите пространства се проведе на бул. „България“ №88 и №92 и зад блоковете на ул. „Галилей“ №2, 4, 6, 8, 10.

Инициативата „Да изчистим междублоковите пространства ЗАЕДНО!“ е по идея на Тина Димитрова и група граждани, живеещи в близост. Дамата е заимствала добрата практика от Италия.

„Живях и работих 10 години в град Римини. Там всички хора почистват пред жилищата си, а общината се грижи за поддържането на улиците.Искам добрият пример от Италия да го пренесем в нашия прекрасен град-Пловдив.Нека младите родители активно участват в подобни инициативи, за да може техните деца да играят на чисти пространства, а възрастните им близки да отдъхват на почистени пейки“, призова съседите си Тина Димитрова.

„Опазването на околната среда е сред основните приоритети на район „Северен“.Поздравявам активистите, които взеха участие в днешното мероприятие за тяхната будна гражданска съвест и желание да почистим този периметър заедно.Включвайки се в тази екологична инициатива, искаме да покажем, че всеки гражданин може да допринесе за поддържане на междублоковите пространства в един по-чист и по-приветлив вид“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Тина Димитрова благодари на районния кмет и на представителите на администрацията за оказаното съдействие при почистване на въпросните места.

 

Main Menu