Циркови артисти от Етиопия на спортен празник в ОУ „Елин Пелин“

01 Окт 2021 15:50

 

Спортен празник се проведе в основно училище „Елин Пелин“. Гост на инициативата, озаглавена „Искам да съм шампион“, беше кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Спортният празник започна с демонстрация на артисти от цирк DebreBerhan от Етиопия, който гостува на Пловдив. Те изпълниха представлението „Имам мечта", което цели да насърчи включването и равните възможности за момичетата във всички социални, културни и професионални дейности.
След впечатляващата им изява започнаха и състезанията. Те включваха игри за ловкост, бързина и съобразителност. Както подобава на един спортен празник имаше и тренировка по фитнес на открито, както и турнири по баскетбол, волейбол, народна топка, футбол, кросово бягане и щафета.
Спортният празник се провежда в партньорство между Фондация CuBuFoundation и община Пловдив, които заедно са част от Culpeer4Change, проектът, който събира виртуално и реално младежи и преподаватели от Европа и т.нар. Глобален Юг, за да учат едни от други за проблемите и решенията в различните краища на света.

Main Menu