Тодор Стоилов: БСП отстоява правото на всеки българин на достоен труд и доходи и достъп до качествено здравеопазване и образование

16 Май 2019 20:45

 

 

”БСП първа излезе с проект за бъдещето на България и Европа, с който ще се стремим да изградим един нов европейски социален модел. В сравнение с платформата на ГЕРБ ние поставяме в своя фокус всеки един гражданин и неговите социални потребности, а не единствено дигитализацията, цифровизацията и хибридни войни”.
Това каза кандидатът за евродепутат от листата на" БСП за България" Тодор Стоилов на срещи с жители на родопските села Стърница, Загражден и Баните.

 

Той добави, че ангажимент на БСП е да отстоява правото на всеки българин на достоен труд с достойни доходи и гарантиран достъп до качествено здравеопазване и образование . "Наясно сме, че най-болезнените проблеми, особено в малките населени места, са бедността, безработицата и обезлюдяването. Затова трябва да направим всичко възможно, за да съхраним младите хора, които са основен капитал за бъдещето на България", коментира социалистът. Стоилов добави, че в своите документи "Визия за България" и "Визия за Европа" БСП е заложила сериозен социален пакет като една от основните мерки за преодоляване на демографската криза."За да задържим младите хора у нас, за да бъдат те успешни и да имат добри доходи, ни е нужно най-вече добро и конкурентно образование. За да се създават нови работни места, е нужно да се премахне част от административната тежест върху бизнеса", коментира още Тодор Стоилов.

 

Той добави, че левицата е заложил и мерки за стимулиране на младите, работещи и осигуряващи се родители - намаляване на данъка за всяко дете, 6400 лв. еднократна помощ при раждане на второ и трето дете, обвързването на майчинството за втората година с минималната заплата и много други. Кандидатът за евродепутат призова хората да гласуват с номер 18 в бюлетината, за да има справедливост и бъдеще за България./ Евроизбори-2019

Main Menu