Павел Милушев: Ще направя Източен спокоен район с ред, сигурност, уличното осветление и видеонаблюдение

16 Окт 2019 14:33

 

Павел Милушев е кандидат за кмет на район Източен от коалиция НФСБ (ВМРО). Роден на 04.02.1979 г. в Пловдив. Той е завършил висше училище по Агробизнес и развитие на регионите в Пловдив. Магистър по „Мениджмънт на човешките ресурси“, както и магистър по „Административно-информационен мениджмънт“. Заместник-кмет в район Южен по ЕЗОСД /“Екология, здравеопазване, образование и социални дейности“/от 18.01.2016 г.

 

Г-н Милушев, как ще се справите с един от сериозните проблеми в район Източен - общественият ред и сигурността?

 

Няма какво да се заблуждаваме, редът и сигурността са проблем не само на район „Източен“, но и на целия град. За съжаление във всички райони можем да видим просяци, наркомани и алкохолици да спят по пейките, кражбите, сбиванията и проституцията далеч не са само в „Източен“, затова ме боли, когато моят район се възприема като „гетото“ или „задният двор“ на Пловдив. Да, там проблемът с обществения ред е сериозен, при това е с по-особен характер, затова изисква усилията както на местната власт, така и на държавата с нейните структури, а също и на полицията. При това тези усилия следва да бъдат изключително координирани и не „на парче“, а в пълен синхрон. Местната власт и в частност районният кмет може да направи много: да опише и да премахва незаконните постройки, да направи така, че хора без адресна регистрация да нямат право да живеят в района, да се погрижи за уличното осветление и видеонаблюдение, да засили контактите с органите на реда, включително инспектората и „Общинска охрана“ за предотвратяване на престъпления, да се погрижи за чистотата и не на последно място – да се осигурят честни избори, защото истината е, че има кръгове, на които са им изгодни хаосът, страхът и маргинализацията. Държавата пък следва да помогне да се намали влиянието на определени главатари и наркодилъри сред това маргинализирано население, да спира помощите при отказ от образование, да ликвидира професията „социално слаб“ и куп други мерки, за които от ВМРО настояхме в началото на годината.

 

Ще продължители премахването на незаконните постройки в Столипиново?

 

За да се случи това, за което говоря, трябва да има пълна последователност и приемственост за премахването на незаконните постройки. Категоричен съм.

 

Как може да се реши проблема с  чистотата в район Източен?   

 

Хигиената и чистотата се възпитават, а също така стават потребни на хората, когато почувстват, че могат да живеят и по-добре. Струва ми се, че когато тези, които цапат, се почувстват по-силно вградени в обществото чрез мерките, които изброих, сами ще поискат да им е по-чисто. Всичко е част от един голям кръговрат. Безспорно и ние ще се грижим за чистотата с целия ресурс на общинското предприятие, както е било и досега, но повтарям – това се възпитава и дори самовъзпитава.

 

Каква е вашата концепция за кварталите „Гладно поле“, „Каменица“ и Преспите?  

 

Хората от кварталите се оплакват от тотално занемарените междублокови пространства, особено след премахването на гаражите, от амортизираните и опасни детски площадки, от липсата на осветление. Облагородяването на тези междублокови пространства ще е част от работата ми, както и обособяването на повече паркоместа. Уличната инфраструктура се нуждае от ремонт, а на места и от подмяна, като за мен от особена важност е да изградим свързването на улица „Богомил“ с бул. „Санкт Петербург“, както и продължаването на улица „Удроу Уилсън“ до „Бъндерица“, за да се отпуши движението в този район. По примера на район „Южен“ няма да пропуснем и изграждането на нови места за отдих, детски и спортни площадки край междублоковите пространства.

 

Къде в район Източен гражданите имат нужда най-много от паркове, детски и спортни площадки?

Ще продължа политиката на ВМРО която е обърната към децата на града и мой основен приоритет ще бъде изграждането на нови детски площадки и реновирането на стари такива намиращи се в междублоковите пространства. Децата имат нужда от това да имат своето място на което да се забавляват и играят на воля. Първата детска площадка която ще направя е до ул. „Месемврия“, пари за нейното изграждане бяха осигурени, но така и не стигнаха до районното кметство.

За мен зелената система винаги е била важна, затова на всички паркове в района ще бъде изградена поливна система, която да поддържа в добър вид растенията. Всички изсъхнали дървета трябва да бъдат подменени с нови и там където е възможно да бъдат допълнително засадени нови такива.

 

Ще стане ли по светъл район Източен? 

Да. Като заместник-кмет на район „Южен“ се убедих, че монтирането на улично осветление в участъци, в които никога не е имало такова, не е мисия невъзможна. Само за 2 години в „Южен“ осветихме четиринадесет такива места и останаха проекти за още, така че вярвам, че общината и районното кметство ще се справят с тази необходимост и в „Източен“, защото това е необходимо условие за повече ред, спокойствие и сигурност.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu