Кандидатът за кмет Георги Колев представя онлайн платформа за прозрачно управление на Община Пловдив

17 Окт 2019 14:45

В града и в държавата се налага усещането за липса на прозрачност и справедливост, убеден е адвокат Георги Колев, кандидат за кмет от ЗС „Александър Стамболийски”. Той поиска всички процедури, които се провеждат в Общината: обществени поръчки, процедури по възлагане и плащане по различни договори,търгове, комисиите и сесиите в Общинския съвет – всички те да бъдат онлайн.

„Подготвихме платформа, която вече е качена онлайн. Тя ще може да се тества от всеки един пловдивчанин. Платформата ще е електронна система за мини референдуми, която има за цел да обслужва ОбС. Имаме дневен ред от 51 точки, като всеки един ще може да гласува и да съветва, както би направил, ако е общински съветник. Светът вече е дигитално село, ние не можем да живеем в пещера. Трябва да излизаме на светло от време на време”, сподели кандидатът за кмет на Пловдив с номер 49 Георги Колев.

Онлайн система разполага с 4 основни функционалности - може да се проследят на живо сесиите на Общинския съвет, да се запознаят хората с дневния ред на следващата общинска сесия, както и да вземете отношение по темите от дневния ред и да гласувате по сходен на общинските съветници начин. Може да се проследят на живо общинските поръчки и отварянето на документите. Освен това е предвиден и мини онлайн референдум, където потребителите могат да гласуват и дискутират важни теми за нашия любим град.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu