Георги Стаменов: Изграждането на средния ринг на Пловдив ще изведе трафика от центъра!

21 Окт 2019 16:55

 

Интервю с кандидата за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов

 

- Г-н Стаменов, всички знаят, че движението в центъра на Пловдив е изключително натоварено, а в пиковите часове се губи много време за преминаване през възлови кръстовища в „Централен“. 

 

Какъв според Вас е начина, за да спрат големите задръствания в района?

 

- Изграждането на три ключови съоръжения и обособяването на т. нар. среден ринг на Пловдив, ще облекчи трафика в центъра. Това означава да се построят надлеза над Асеновградско шосе, подлеза Модър-Царевец и моста над река Марица на бул. „Копривщица“, които ще направят връзката между районите и ще изведат трафика от централна градска част. Средният ринг на Пловдив, който  свързва всички райони и промишлени зони, ще даде възможност на автомобилите да минават по него, вместо да пресичат центъра.

Надлезът ще започва от бул. „Цар Симеон“ , ще пресича Асеновградско и Кукленско шосе и ще се свързва с бул. „Александър Стамболийски“ , ще преминава през Коматевско шосе, а след строителството на Модър-Царевец ще направи връзка с бул. „Пещерско шосе“ и бул. „Свобода“.

След това трафикът се насочва по бул. „Копривщица“ , където след изграждането на нов мост на река Марица, се свързва с бул. „България“, минава през ул. „Дилянка“ и стига до бул. „Голямоконарско шосе“. Оттам през ул. „Георги Бенев“ пресича бул. „Васил Левски“ /Карловско шосе/ и покрай бившия завод „Ален Мак“ достига Брезовско шосе. Втори етап от изграждането на бул. „Северен“ пък ще направи връзка на Брезовско с моста на Адата, откъдето по бул. „Шести септември“ и Цариградско шосе се затваря ринга към ул. „Цар Симеон“.

 

– Считате ли, че строежът на тези пътни съоръжения може да се случи в следващия мандат 2019-2023 г.?

 

-Строителството на средния ринг е постижима цел в предстоящия мандат, тъй като вече има изработени подробни устройствени планове /ПУП/ и за трите съоръжения, а за Модър-Царевец вече са приключили и отчуждителните процедури и се търси изпълнител. Бъдещият кмет на Пловдив Здравко Димитров неведнъж е заявявал категоричното си становище, че изграждането на тези пътни връзки ще стартира по време на неговия мандат, с цел облекчаване на трафика, а това ще спести много време, нерви и немалко средства на гражданите и бизнеса.

Main Menu