Румен Христов: ГЕРБ са най-предвидимите и сигурни партньори

06 Мар 2021 08:31

"Водещото в позицията на Съюза на демократичните сили е икономиката".

Това каза за обзорното предаване „Това е България" на РадиоФокус“ проф. Румен Христов, председател на СДС.

Той уточни, че гражданите и фирмите са по-добри стопани на парите си отколкото държавата. Затова визията на СДС за следващия 45-и парламент включва по-малко държава, по-ниски данъци, по–високи доходи и пенсии.

 

„Визията за следващия парламент се свежда основно до по-малко държава, по-ниски данъци, по–високи доходи и пенсии. Много са нещата, свързани с икономиката и е нормално дясна формация като СДС да набляга на икономиката. Ние искаме ускорен икономически растеж“, категоричен беше проф. Христов.

Силната държава според него, създава условия за развитие на икономиката, а не се намесва пряко в нея. Идеята за широко балансиран бюджет и липса на бюджетни дефицити са приоритет за СДС като дясна формация.

България не е готова за широка коалиция, която да включи в едно десни и леви. В коалицията ГЕРБ-СДС е намерен точния баланс за десния избирател, който да се припознае в политиките на коалицията и да гласува, допълни той. ГЕРБ са най-предвидимите и сигурни партньори за сформиране на бъдещо правителство, обясни проф. Христов, като не изключи и правителство на малцинството в 45-ия парламент.

 

Източник: Фокус