ВМРО и Евгений Тодоров изненадани минувачи по Главната с безплатна книга

29 Мар 2021 16:43

Известният пловдивски журналист и общественик Евгений Тодоров раздаде десетки екземпляри от новата си книга „Сбогом, Америка, сбогом Пловдив“ с личен автограф на минувачите по главната улица на Пловдив. Импровизираната среща-разговор на популярния тв водещ, режисьор и писател, който е живата памет на Пловдив, беше инициирана от ВМРО. По този начин патриотичното движение изразява подкрепата си към българската литература.
Борислав Инчев - председател на ВМРО в Пловдив и втори в листата за предстоящия парламентарен вот на 4-ти април е сред почитателите на Евгений Тодоров. Привлечен от автентичната пловдивска история, която е описана от автора, Инчев и водачът на листата на ВМРО в Пловдив Александър Сиди, подчертаха, че патриотите ще работят в следващия парламент за подпомагане на родната култура и запазване на нейната идентичност. „Филибелии винаги са се отличавали със своя характер и темперамент. Затова личности като Евгений Тодоров са живата памет на града. Техният труд трябва да се помни от поколенията“ каза Инчев пред избирателите.
Евгений Тодоров признава, че е работил повече от 15 години по книгата „Сбогом, Америка, сбогом Пловдив“. Основният герой в нея е емигрантът Динко, който след 40 годишно странстване се завръща в града под тепетата. Пловдив обаче е много променен, различни са и старите му приятели.
ВМРО е с номер 1 в интегралната бюлетина!

Main Menu