Ангел Георгиев от “Възраждане” : Нашите евродепутатите ще са знаещи и можещи родолюбци, обичащи България

29 Мар 2024 18:09

Народният представител от “Възраждане”, избран от 17 МИР Пловдив, Ангел Георгиев обяви, че местните структури са започнали с номинациите за кандидатури за евроизборите, които ще бъдат представени на националното ръководство.

 

“Нашите кандидати трябва да могат умело да очертават основните автентични европейски ценности – християнството като общ морален компас, националната идентичност като повод за гордост, традиционното семейство като основна единица на обществото. Те трябва да отговарят на няколко основни характеристики - да бъдат родолюбци, служещи на Отечеството, да имат открити и демократични виждания и принципи и да бъдат ефективни, отчетни и с нужния ценз за високата позиция, която ще заемат - а именно - да бранят българските национални интереси в Европейския парламент”, заяви народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев.

 

Той посочи още, че от “Възраждане” имат много категорична позиция къде трябва да се намираме, по отношение на разделението национално – глобално. Конкретните интереси на националната общност трябва да бъдат поставени преди абстрактните ценности на глобалния либерализъм. Това е задължително условие, за да можем да участваме смислено в дебатите за бъдещето на Европа и да защитим позицията за една консервативна, християнска Европа на нациите.

“Нашите евродепутати трябва да са с ясното съзнание, че тяхното политическо бъдеще зависи от волята на избирателите и народа, а няма да бъде подчинено на олигархични или корпоративни интереси. Ще бъдат контролиран от хората, не от парите на лобистите. И когато има конфликт между демократичните принципи и лобистките интереси, неотклонно ще бъдат следвани първите. Без това условия няма как да бъде защитен националния интерес и образът на нашата партия.

Много важно качество на нашите кандидати ще бъде и притежаването на нужния ценз, умения и знания, които да бъдат успешно и ефективно интегрирани в работния процес. Нашите евродепутати трябва да разчупят образа на безполезния еврочиновник. Това е позиция, от която трябва и може да се свърши изключително много конкретна работа и ние трябва да изпълним със съдържание мандата на нашите представители в ЕП. Това означава хора с познания, енергия и ярки и ясни политически позиции. Хора с политическо бъдеще, а не изхабени лица”, коментира още народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев.

Main Menu