Отбелязоха 148 години от Априлската епопея в Клисура

01 Май 2024 20:17

 

Стотици хора се събраха в Клисура, за да отбележат 148 години от Априлската епопея. Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев беше на челото на церемонията, която започна с тържествен митинг-заря на площад „20-ти април”.
Част от останалите официални гости бяха кметът на Клисура Ботьо Киров, служебният министър-председател Димитър Главчев, кметовете на общините Карлово и Сопот д-р Емил Кабаиванов и Станислав Стоенчев, председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметовете на Карлово, кметове на населени места от региона, висши военни и други.
Инж. Зюмбилев изрази благодарност към всички присъстващи за участието в церемонията и подчерта важността на запазването на паметта за героичните деяния на предците, които са се борили за свободата на България. Той подчерта, че събитията от Априлската епопея са важна част от националната история и трябва да бъдат прославяни, запомнени и предавани на поколенията от българския народ.
Церемонията приключи с тържествена заря-проверка и едноминутно мълчание в памет на героите, поднесени бяха венци и цветя.