Кметът на Карлово даде на съд кмета на Калофер

08 Ян 2019 22:10

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов. Ремонтът на мемориалния комплекс ”Христо Ботев” стана повод за раздора в Община Карлово.
Причината за това е изказване на Стоянов, в което той заявил, че отпуснатите целеви средства от държавата на общината в размер на 300 000 лева са били откраднати, без да е извършен ремонт.

 

Средствата бяха отпуснати за спешен ремонт на мемориален комплекс "Христо Ботев" в началото на 2016 г., тъй като беше в окаяно състояние. По проекта трябваше да бъдат ремонтирани фонтаните на площада, да бъде поставено ново осветление на мемориала и да се укрепят стълбите. Според туристи обаче, състоянието на комплекса след ремонта не е задоволително.

 

Според кмета на Калофер ремонтът е извършен некачествено и затова миналата година няколкратно е писал на община Карлово, която реализира обществената поръчка. До този момент обаче от нейна страна не са предприети действия за отстраняване на проблемите.

 

Освен проблеми с осветлението, фонтанът не работи, фугите между стъпалата са разбити. Междувременно по заповед на премиера Агенцията за финансов надзор започва проверка за изразходване на средствата за ремонт на мемориалния комплекс.

 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов отказа да сподели становището си и заяви, че ще коментира казуса в съдебната зала.

Main Menu