Министър Шишков: Паднали са 4-5 моста над реките Стряма и Татлъдере в Карловско

02 Сеп 2022 22:09

Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и Татлъдере, които са общински. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който е в региона.

Заради обилни валежи и последвали наводнения в Карловско сериозно пострадаха няколко села.

Шишков допълни, че от Агенция "Пътна инфраструктура" е била изпратена техника, но вече има по-сериозна техника от армията. За каквото е необходимо Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще помогне, но основно щетите са върху общинска инфраструктура, посочи той. И добави, че от ведомството са в непрекъснат контакт с кметовете.

Утре най-късно до края на деня ще бъде разчистен проходът Беклемето, ще се работи докато е светло, няма да рискуваме през нощта предвид сложната обстановка, каза още министър Шишков, цитиран от БТА.

На място в Каравелово остават областният управител Ангел Стоев, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, началникът на Областната дирекция на МВР и представители на Националната следствена служба.

Основните улици на с. Войнягово, които са в близост до коритото на Стряма също са залети от придошлата вода, видя репортер на БТА. Хората правят диги с чували пясък пред домовете си, тъй като пътните шахти не могат да поемат водата.

Река Стряма е на път да залее и пътя Пловдив-Карлово при град Баня. Наводнени са близките до реката къщи.

Main Menu