Виолета Христодулова: Законно ли са събирани пари от жителите на община Марица за данъците на МПС-та в периода от 11 до 15 февруари 2019 г.

27 Фев 2019 13:26

„Позицията на БСП  не се е променила от гласуването и на 9 януари, и на 30 януари, тя е същата и днес. Ние настояваме жителите на община Марица да плащат най-ниските данъци за МПС, залегнали в закона. За разлика от управляващите, които по метода „проба - грешка“ веднъж подкрепят увеличението, а след това два пъти да променят решението си. Искаме отговор от ръководството на общината за създадения хаос.“, това заяви на днешната сесия на общински съвет „Марица“ Виолета Христодулова, общински съветник и лидер на БСП в общината. Според нея е недопустимо в стремежа си да следват сляпо позицията на ръководството на общината съветници да правят този експеримент за сметка на хората.
Според социалистите в местния парламент най-важният въпрос, който трябва да намери своя отговор е: На какво основание и законно ли са събирани пари от жителите на общината за данъка на МПС-та в периода от 11 до 15 февруари 2019 г.?
„В рамките на два месеца отговорните длъжностни лица в общината са си позволили да не изпълнят разпоредбите на ЗМСМА, Закона за нормативните актове и Устройствения правилник за организацията и дейността на общинската администрация в Община „Марица“, категорична бе Христодулова.
Социалистите искат отговор от ръководството на общината за създадения хаос и питат: след като бюджетът на общината е приет и в приходната му част са заложени постъпления на базата на увеличените данъци върху МПС-та, как ще се компенсира разликата след отмяната на Наредбата?
„Тези средствата са планирани и в неговата разходна част? Какво следва от това и кой ще поеме отговорността?“, попита Христодулова управляващите.

Main Menu