Приветствие на Димитър Иванов по повод 3 март

03 Мар 2024 08:33

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА МАРИЦА,

Трети март е забележителна дата в историята на българския народ. Днес честваме 146 години от Освобождението на България от османско владичество. Този ден е свързан с подписването на Санстефанския мирен договор, който сбъдна мечтата на нашите възрожденци – всички българи да живеят в свободна и независима държава. На тази дата през 1878 г. на картата на Европа се възражда България, която не е променяла името си от основаването си през 681 година от хан Аспарух.
Трети март е символ на свободолюбивия и борбен дух на българина, на смелостта, решителността и жертвеността на хора, отдали живота си за независимостта и бъдещето на поколенията. Трети март е денят, в който се решава легитимността на българската държавност и се утвърждава нейният суверенитет.
Днес с дълбока признателност отдаваме почитта си към героите и с благодарност прекланяме глави пред саможертвата им, за да ни има, за да пребъде България… Нека запазим свободолюбивия дух на предците ни и съхраним светлия им пример! Нека продължаваме заветите им за единство и просперитет на нацията! Нека в сърцата ни запазим идеалите на Раковски, Левски и Ботев и с гордост да отстояваме национални каузи за бъдещето на децата ни!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ!
НЕКА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ПРЕДЦИТЕ НИ!
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

ДИМИТЪР ИВАНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА МАРИЦА

Main Menu