18 отбора се състезаваха в третия турнир по хандбал в Община Марица

08 Апр 2024 14:47

 

18 отбора от страната взеха участие в третия турнир по хандбал за момичета и момчета в Община Марица. В спортната зала в село Труд сили премериха 250 деца до 10-годишна възраст от десет клуба от Гоце Делчев, Мездра, Хасково, Мездра, Панагюрище, Хасково, Свиленград, Минерални бани, Труд и Пловдив. Спортният форум бе открит от кмета на Труд Спас Стайков.

В турнира не се прави класиране. Всеки клуб получи топка, а участниците – медали, осигурени от ЗХС „Тракия’’.

Проведохме страхотен хандбален празник и най-малките състезатели направиха първи стъпки в любимия спорт, посочи спортния организатор в Община Марица Николай Нейчев. „Нашите момчета бяха представени от деца изцяло от първи и втори клас и въпреки че бяха по-малки, показаха огромен хандбален потенциал и желание за игра“, заяви Нейчев, който е и треньор на домакините от ХК „Труд“.

„Община Марица, в лицето на кмета Димитър Иванов, бе осигурила кетъринг за всички състезатели и отново засвидетелства подкрепата си към ХК „Труд“, както и към спорта и развитието на децата“, каза Николай Нейчев. Той допълни, че успехите на подрастващите се дължи до голяма степен и на чудесната спортна база, с която разполагат населените места в Община Марица.

Main Menu