Обещано и изпълнено: След съдействието на Георги Георгиев от ГЕРБ правителството взе важно за Пловдив решение

19 Юли 2024 16:06

 

На последното си заседание Министерският съвет взе решение, което ще позволи да бъде преодолян проблем пред голяма инвестиция край Пловдив. Това стана след съдействието на народния представител от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който проведе нарочна среща със служебния премиер Димитър Главчев.
В резултат на това правителството разреши извършване на разпоредителна сделка с недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи" ЕАД, клон „Марица“ в землищата на с. Бенковски, с. Строево и с. Царацово, община „Марица“.
„Подкрепа за създаването на нов завод за над 100 милиона лева край Пловдив. Това е резултатът от усилията ни като народни представители от ГЕРБ-СДС през последните няколко седмици“, заяви адвокат Георги Георгиев – народен представител от ГЕРБ в 16-ти Многомандатен избирателен район.
Наскоро той разказа за негово настояване да бъде решен проблемът с изграждането на нов завод за над 100 милиона лева в Тракия икономическа зона, в който ще се разкрият 110 работни места за висококвалифицирани специалисти. За да заработи този и още няколко строящи се в индустриалната зона заводи беше необходимо държавата да прехвърли на община „Марица“ собствеността върху напоителни канали и съоръжения, които после да се ремонтират с финансиране от държавата за този приоритетен инвестиционен проект.
„Срещнах се за целта с министър-председателя Димитър Главчев, който пое ангажимент да съдейства. Благодаря на г-н Главчев за това че спази даденото ми обещание и в сряда Министерски съвет прие необходимото решение. Така трябва да работят представителите на държавните институции, за да се създават работни места и да подпомагаме развитието на българската икономика“, подчерта пловдивският депутат от ГЕРБ адвокат Георги Георгиев.