Няма напрежение след въведените по-строги мерки в етническия квартал на село Брестовица

29 Апр 2020 11:38

 

Движението в ромската махала на село Брестовица е ограничено. Мярката е заради потвърдените нови случаи на COVID-19 от днес. В района има засилено полицейско присъствие, а органите на реда следят дали се спазват наложените мерки за ограничаване на заразата. Създаден е „зелен коридор” за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение.
Рано тази сутрин кметът на община „Родопи” Павел Михайлов беше на проверка в етническия квартал. Той обясни, че хората са спокойни и няма напрежение сред общността. „ Всички разбират сериозността на положението и спазват указанията на Общинския кризисен щаб. Днес си останаха по домовете, а ако се наложи само един член от семейството отива до магазина”, каза Михайлов. „Новите мерки се въвеждат, за да не се допуска разрастване на епидемията. Затова всички в селото трябва да останат спокойни, да носят задължителните предпазни маски и да не се поддават на паника”, призова кметът.
Още вчера община „Родопи” осигури дезинфектанти и предпазни средства, които бяха раздадени на живееещите. На входа на махалата е поставена и водоноска, заради издадената преди два месеца заповед, че водата в селото е негодна за пиене.
От днес започва масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в общината. Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата, детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук. Обработката ще бъде с препарата тихлорсан, който е хлорна основа от 0, 1 % по предписание на РЗИ-Пловдив. Приоритетно екипите ще започнат работа от село Брестовица.

 

 

Main Menu