Спартак отпадна от турнира за Купата на България

12 Авг 2021 00:58

Спартак загуби от Сокол Марково с 0:1 и отпадна от турнира за Купата на България.

Двубоят бе опорочен от скандално съдийство на иначе елитния съдия Владимир Вълков.

Срещата се игра в адска жега на стадион "Тодор Диев" и започна лошо за "гладиаторите". Още в 10' Христос Доков фаулира нападател на Сокол и получи директен червен картон.

Това не отказа гладиаторите и в 11' можеха да открият резултата, но удар от 30 метра на Тодор Тимонов мина в страни от вратата.

В 23' гостите имаха опасна ситуация, когато след центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле и Ангел Рахов отклони топката, която облиза страничната греда на Владислав Димитров.

В 30' започнаха и безобразията на Вълков. Георги Лазаров получи отличен пас в наказателното поле, преодоля защитник и вкара топката в мрежата, но незнайно защо голът бе отменен. Единствено съдията видя някакво побутване.

В 40' Александър Стойчев бе съборен в наказателното поле, но Вълков не видя очевидна дузпа.

В 42' след бърза контраатака, Кирил Георгиев центрира в наказателното поле, но Лазаров закъсня и не успя да засече топката.

В 45' гостите откриха резултата с далече удар на Четин Сезгин.

През второто полувреме Спартак търсеше поне изравнителен гол.

В 47' Тодор Тимонов стреля силно, но топката мина в страни от вратата. В 54' отново Тимонов премина през двама играчи на Сокол, но силният му удар облиза страничната греда.

В 63' Кирил Георгиев намери отлично Георги Лазаров, който се озова сам срещу вратаря на Сокол, но незнайно защо страничния съдия Георги Стамболджиев вдигна засада, въпреки, че защитник покриваше поне с два метра нападателя.

В 75' нападателя на Спартак Александър Стойчев бе ударен с лакът в лицето и получи сериозен оток, но според съдията ударът е бил глава в глава и не показа червен картон на защитника на Сокол.

Така въпреки добрата игра Спартак отпадна от турнира за Купата. В събота "гладиаторите" ще изиграят последната си контрола срещу Хеброс в Харманли.

Състав: В. Димитров, А. Стойчев, Х. Доков, К. Апостолов, С. Марудов, К. Георгиев - к, К. Милев, Т. Тимонов, Г. Лазаров, В. Стойчев, А. Стойчев ( А. Шиков, Д. Илиев, В.Локов )

Main Menu