Академик Пд с драматична победа срещу Берое

05 Дек 2020 22:56

Академик Пловдив записа нова сладка победа като гост на Берое, този път в мач от 4 кръг на НБЛ. След като надви старозагорци на старта в Балканската лига в края на октомври с една точка разлика (86:85), пловдивчани отново спечелиха само с един пункт разлика, този път с 81:80.

И в този двубой двата тима предложиха интересен, драматичен сблъсък, пълен с обрати. Старозагорци могат да съжаляват, след като водеха с12 точки в един момент на мача, но допуснаха не само да бъдат застигнати, но и победени. Беройци обаче направиха 12 грешки през второто полувреме и общо 17 за мача.

След този мач и двата тима са с еднакъв актив в НБЛ – по две победи и две загуби.

Обрад Томич и Йере Вучица бяха доминиращи под кошовее и завършиха съответно с 16 и 15 точки и по 8 борби. Герой на мача обаче бе капитанът Васил Бачев, който вкара 14 точки и показа много силна игра през второто полувреме като беше в основата на обрата за своя тим. Той добави и 7 асистенции. Николай Николов се включи с 13 точки, а Антъни Гуджино завърши с 12.

За домакините Николай Стоянов завърши с 16 точки, Кейлъб Бишоп вкара 15. Брейди Роуз се включи с 12 точки, а по 10 вкараха Павел Маринов и Дерик Джийн.

Main Menu