Барселона надви Везенков и Олимпиакос в истински спектакъл

14 Окт 2021 08:41

Барселона успя да надвие Олимпиакос със 79:78 в спектакъл от Евролигата, и така нанесе първа загба за сезона за гърците и Александър Везенков. 

Везенков бе най-добър за гостите срещу бившия си отбор. Той бе на терена 37 минута и вкара 12 точки, с 5 борби и 2 асистенции. 

Двата тима изиграха страхотно дерби в каталунския град, като всичко се реши в продължението. Срещата мина през куп обрати и вълнения. 

През цялото първо полувреме Олимпиакос водеше в резултата, с до 8 точки, а на почивката се оттегли при 32:27 в своя полза. Барселона излезе преобразен след паузата и със серия от 14-2 върна всичко отначало. Миротич и отлична стрелба от разстояние донесоха успех на домакините и след третия период те вече водеха солидно от своя страна с 8. Вместо да направи двуцифрен аванса си обаче отборът на Барселона изпусна всичко и в последните 2 минути от мача Олимпиакос изравни. Везенков се развихри в четвъртата част и негови силни минути дадоха пак преднина на Олимпиакос преди Барселона да изравни от своя страна до 67:67 - резултатът в редовното време. В екстра пет минути отново Миротич бе герой за своите и даде на домакините преднина, а Олимпиакос догонваше. Това обаче не бе всичко и гръцкият гранд стигна до нов обрат и в последната си атака водеше с точка. Барселона нанесе финалния удар с два точни наказателни удара и времето не стигна на Олимпиакос да направи прецизно последно нападение. 

Никола Миротич вкара 22 за Барса, Кори Хигинс добави 11.

Main Menu