Ботев (Пд) посреща Левски няколко часа след погребението на Чико

04 Май 2019 09:15

 

 

Днес от 20:00ч. Ботев Пловдив посреща Левски в мач от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Преди няколко дни канарчетата загубиха голямата си легенда Динко Дерменджиев и няма съмнение, че играчите ще дадат всичко от себе си, за да спечелят дербито в памет на едно от най-големите имена в историята на българския футбол. След час в зала Колодрум започва поклонението пред Чико.

 

В състава на Ботев след изтърпяно наказание се завръща десният бек Филип Филипов. Той ще замести Еберт Кардосо, който натрупа картони и няма да може да играе. Антонио Вутов също е аут за сблъсъка с бившия си отбор, което означава, че в предни позиции ще започне Феребори Доре. Александър Тонев отпадна от групата заради травма и това ще отвори място в титулярните 11 за младока Кристиан Добрев. Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов и Васил Шопов ще са останалите халфове на "канарчетата", а малко зад тях ще действа Радослав Терзиев.

Левски отново ще е без доста основни играчи. Контузени са Серджиу Буш, Еркебулан Сейдахмет и Седрик Унтонджи. Не е изключено Давиде Мариани да остане на пейката след слабите си изяви в последните мачове. Титуляр вероятно ще е младокът Иван Юруков. На вратата без конкуренция е Николай Михайлов, а защитното каре ще оформят Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Иван Горанов. В халфовата линия ще играят Кали Тиам и Мартин Райнов, на които се наложи да запълват дупките в центъра на защитата в някои от предишните двубои. В предни позиции ще се разчита на Станислав Костов, а по двата фланга ще започнат Паулиньо и Станислав Иванов. След почивката със сигурност ще се появи и Мартин Детелинов Петков.

Ботев пък има възможност да измести Берое от 4-ото място и да се доближи на 6 точки от днешния си съперник.

Двата отбора са се срещали общо 134 пъти в елита, като балансът е 38 победи за Ботев, 22 равенства и 74 успеха за Левски. Като домакин обаче "жълто-черните" имат предимство: 30 победи, 14 равенства и 22 поражения.

Main Menu