Ботев загуби от Левски в София /видео/

29 Юли 2019 20:32

Ботев загуби с 1:3 при гостуването си на Левски в София. Тимът беше доста сериозен ощетен, защото не получи дузпа още в първата минута на двубоя. Иначе двубоят започна с гол на Левски в 10-та чрез Мариани, Еберт Кардосо изравни в 45-та минута, но с голове на Мариани в 51-та и на Иван Горанов в 80-та Ботев загуби.

Още в първата минута дойде много спорна ситуация. Кристиан Димитров беше повален от Мартин Райнов в наказателното поле при изпълнение на корнер. На повторенията ясно се вижда, че Никола Попов с основание можеше да отсъди дузпа, защото Райнов се опита да скъса фланелката на Димитров, а след това и го повали. Никола Попов обаче остана безмълвен.

В 5-та минута Тейлон проби, навлезе в наказателното поле и отправи удар, но Миятович успя да спаси.

Левски успя да открие в 10-та минута, Давиде Мариани стреля от дистанция топката рикошира в Лъчезар Балтанов, който се хвърли на шпагат да блокира удара и влезе в мрежата на Аргилашки за 1:0.

В 12-та минута Тейлон си изработи страхотно положение. Той пое топката навлезе в наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 20-та минута опасен удар на Паулиньо премина покрай вратата.

В 34-та минута Еберт се пребори с бранителите на Левски и центрира, но Тейлон не успя да засече на опразнената врата.

В 45-та минута Тейлон добре се пребори с топката с Каргас и тя отиде към Еберт Кардосо, който с хубав удар от границата на наказателното поле успя да изравни резултата - 1:1.

В 51-та минута Левски отново излезе напред в резултата, след като Давиде Мариани изпълни пряк свободен удар, който беше неспасяем за Аргшилаки 2:1.

В 80-та минута Ботев пусна доста лек гол. Футболистите на Левски разиграха топката стигна до Иван Горанов, който стреля и реализира за 3:1.

В 72-та минута Костов стреля, а топката се удари в гредата.

Така Ботев продължава негативната тенденция да няма победа в София срещу Левски от 1997г.

Ботев гостува в следващия кръг на Етър във Велико Търново.

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани (Давиде Мариани 87 мин.), Станислав Иванов (Насиру Мохамед 83 мин.), Паулиньо, Дени Алар (Станислав Костов 68 мин.)

Ботев: Георги Аргилашки, Еберт Кардосо, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Филип Филипов, Лъчезар Балтанов (Марко Перван 61 мин.), Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Александър Тонев (Антонио Вутов 57 мин.), Кристиан Добрев (Станислав Шопов 72 мин.), Тейлон