Президент, кмет и областен управител уважиха коледното тържество на Ботев, което мина под знака на "Колежа" /снимки/

20 Дек 2019 01:58

Традиционното коледно тържество на Ботев Пловдив, което се организира от Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" се проведе в хотел "Марица".

На празненството присъстваха бившият президент на България Петър Стоянов, кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, зам. кметът по спорта Георги Титюков. От първия състав присъстваха капитанът Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Кристиан Димитров, младият Димитър Тонев, а специален гост беше бившият нападател на Ботев Стивън Петков, който сега играе в Чехия.

Присъства и старши треньорът Ферарио Спасов, треньорския щаб на първия отбор, треньорите от школата, ветераните на клуба, служители на клуба и много фенове.

Тържеството започна с минута мълчание в памет на голямата легенда на клуба Динко Дерменджиев - Чико, който ни напусна тази година.

Кметът Здравко Димитров заяви, че е на прага да се случи най-голямото желание на бултрасите, а именно завръщането на стадион "Христо Ботев". Той пожела до две години най-късно Ботев да се върна в своя дом.

Тодор Неделев заяви, че в друг отбор в България освен Ботев няма да играе. Той заяви, че иска да остане в Ботев.

Бяха раздадени и награди от страна на сдружението на големия Георги Попов-Тумби, най-добър треньор на годината Николай Киров, най-добър футболист на годината Тодор Неделев и най-добър млад играч Станислав Шопов.

Легендата Иван Занев разряза тортата, която също беше за завръщането на "Колежа" - посланието беше "Време е да се върнем у дома".

Main Menu