Трима фенове на Ботев с глоби след мача с Берое

24 Авг 2020 18:15

Трима фенове бяха глобени по Указа за борба с дребното хулиганство днес, след като делата им бяха разгледани от Районния съд в Пловдив. Общо 5 акта за констатиране на проява на дребно хулиганство, въз основа на които са образувани 5 бр. производства по реда на Указа, са внесени от Първо РУ в съда.

По сигнал за голяма шумна компания, нарушаваща обществения ред и нощната тишина в градинка до заведение на ул.“Стефан Стамболов“ в гр.Пловдив на 24.08.2020г. в 01,30 ч. е изпратен екип от полицаи от Първо РУ при ОД на МВР – Пловдив, където са установени около 40 фенове на ФК „Ботев“, употребяващи алкохолни напитки, като повечето от тях били с футболни тениски /жълто-черни на цвят/. Полицаите приканили лицата да напуснат детската площадка и да не употребяват алкохол там.

Някои от лицата, във видимо нетрезво състояние отправяли обиди и нецензурни думи по адрес на полицейския екип, извършвайки непристойна проява, грубо нарушавайки обществения ред и спокойствие, за които си действия петима от тях са били задържани за срок от 24 ч.

Делата са разгледани незабавно в открити съдебни заседания в същия ден – 24.08.2020г., като четири от тях са решени, а едно е отложено за 03.09.2020 г. за разпит на свидетели.

Един от феновете е признат за невинен, но на останалите трима бултраси съдът е постановил да заплатят глоби. Двама от запалянковците ще платят по 100 лв. в полза на държавата, а третият е осъден на 200 лв. глоба.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване в 24-часов срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Main Menu