Ботев (Пловдив) приема Левски в мач от VII кръг на efbet Лига

26 Сеп 2020 08:17

Ботев Пд излиза срещу Левски тази вечер от 21:00 в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Мачът е очакван с голям интерес и се очаква всички билети, които бяха отпуснати да бъдат продадени.

Ботев се намира на 11-то място в класирането с едва пет точки от първите шест мача в първенството. В последния кръг ''канарчетата'' паднаха с 3:1 в Монтана. В последните си пет двубоя в шампионата Ботев Пловдив записа две равенства и три загуби.

Левски от своя страна се намира на шеста позиция в класирането с десет точки. В последния кръг ''сините'' победиха с 3:0 ЦСКА 1948. В последните си пет шампионатни мача Левски има три победи, едно равенство и една загуба.

Последният мач между двата тима в Пловдив завърши при резултат 1:0 за Ботев, а победното попадение беше дело на Александър Тонев. Това ще бъде юбилейният 140-и мач между тези два отбора в елита. Левски има сериозно предимство в досегашните сблъсъци от 77 победи, 22 равенства и 40 загуби.

В състава на "канарчетата" ще липсва контузеният Педроса. Крис Добрев се завръща в групата на Ботев, а през седмицата Антонио Вутов, Лъчезар Балтанов и Иван Бандаловски се разделиха с клуба.

Левски продължава да не може да разчита на Симеон Славчев, който не е във форма, след като доскоро лекуваше контузия. Валери Божинов също няма да бъде в групата, тъй също не е в оптимална форма. Здравко Димитров е с травма и отпада от сметките на Георги Тодоров.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Аргилашки, Перейра, Работов, Генев, Цикарски, Шоколаров, Еспиноза, Неделев, Шопов, Добрев, Илиев

Левски: Михайлов, Найденов, Петков, Атанасов, Стаматов, Б. Цонев, Р. Цонев, Спиерингс, Мохамед, Паулиньо, Робърта

Main Menu