Азрудин Валентич потвърди за интерес към двама футболисти

20 Ян 2021 10:19

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич разкри, че се интересува от Хосам Айеш и Па Конате. Той сподели, че иска в ''канарчетата'' да бъдат привлечени и други шведски футболисти, но не назова техните имена.

„Харесва ми типа играч, който Айеш представлява и съм работил много с подобни играчи. Това е личност, с която мога да се справя. Той има договор с ИФК Гьотеборг, така че трябва да договорим неговия трансфер или той да прекрати отношенията си с тях. Мисля, че той иска да дойде тук при нас в Ботев“, каза Валентич пред „Sportbladet“.

„Имаме нужда от играчи на позицията ляв бек. Конате е висок клас футболист. Ще видим какво ще се случи в следващите няколко дни. Може би ще вземем друг шведски футболист...Но за начало фокусът е върху двамата“, сподели наставникът на Ботев Пловдив.

„Гледам играчи от Швеция, които са тактически обучени, дисциплинирани и могат да помогнат на отбора. Нашите български футболисти са изключително технични, но им липсват други компоненти. Имам нужда от по-добър микс. Тренировъчната ни база има пет терена, фитнес зала, ресторант, отворен денонощно хотел, спа център. В Швеция нямаме нищо подобно. След две-три години Ботев Пловдив ще бъде един от най-добрите клубове в България. Тогава всички условия ще са налице. Ще бъде идеална среда за играчите да се развиват, за да могат след това да продължават напред“, разкри още Валентич.

Main Menu