Валентич: Етър беше по-добрият отбор

19 Мар 2021 19:56

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич остана доволен от спечелената точка срещу Етър, но призна, че тимът на "болярите" е бил по-добрият тим в двубоя.

„Две неща мога да взема като позитив – пет мач нямаме загуба и първият, под мое ръководство, когато не допускаме гол. Негативното обаче е, че Етър беше по-добрият отбор, те създадоха по-опасните положения. За съжаление не следвахме плана за този мач. Много разчитахме на дълги топки, което не трябваше да става. Имахме един период между 35-ата и 45-ата минута , когато играехме по начина, по който искахме. И през второто имаше малък период от 15-ина минути, когато контролирахме топката и диктувахме темпото, но не през целия мач. Етър създаде много положения с директния си стил на игра, разчитайки на статични положения и дълги топки. Доволен съм от точката, играхме добре при статичните положения в защита и направихме всичко по силите си да не допуснем гол“.

„За съжаление през първото полувреме имахме добри контраатаки, при които ни липсваше последният пас и очаквам по-добри действия в последната фаза на атаката. Като цяло съм доволен от точката, но като погледнем на целия мач, Етър бе по-добрият отбор“.

„Не гледам другите отбори в класирането, играем мач за мач. Искам да създадем един отбор, срещу който никой не иска да играе и да разчита на точки. С всяка една изминала седмица ставаме по-добри. Последните два мача срещу Левски и ЦСКА 1948 показахме повече от нашия стил, който искаме да изграждаме, но като цяло мога да кажа, че съм доволен от точката“.

„Мисля, че с Атанас Илиев всичко ще бъде наред“, заяви Валентич.

Main Menu