Зингаревич ще бъде само спонсор на Ботев

25 Юни 2021 08:12

Руският бизнесмен Антон Зингаревич засега няма да става собственик на Ботев (Пловдив). Ролята му ще бъде друга. В началото той ще е само спонсор на “Канарчетата”. Акциите ще останат в Сдружение ПФК Ботев. То придоби пълния пакет от 100%. Смяташе се, че това е основното условие Зингаревич да вземе 99% от дяловете и 1% да остави за дружеството.

Според запознати имало още едно важно условие, което руснакът е поставил и продължавало да не е изпълнено.

Зингаревич обаче се е ангажирал, че ще помага сериозно с издръжката на клуба. Както е известно, наскоро Ботев (Пловдив) плати 100 хил. евро на Царско село за Дилан Мартинес. Сумата е била покрита именно от руския бизнесмен. С негово съдействие дойде и треньорът Азрудин Валентич, изпълнителният директор Сереидо, както и всички чужденци от зимата досега.

В момента бъдещият бос на Ботев е с отбора на лагера в Турция. Оттам пък има сериозен интерес към звездата на тима Тодор Неделев. Той е силно желан от новака в местния елит Гиресунспор, пишат турските медии. Както е известно, от 1 юли националът става свободен агент. Неделев продължава да не е подписал нов контракт. Там разминаванията са две - играчът иска откупна клауза и срок на договора 1 година. Нещо, с което ръководството на “Канарчетата” не е съгласно. Очаква се Зингаревич да успее да убеди Неделев на място, а дали ще премине в Гиресунспор, предстои да видим.

“Тема спорт”

Main Menu