Ботев Пловдив с първа победа далеч от дома (репортаж)

06 Ное 2021 13:36

Отборът на Ботев Пловдив постигна първа победа като гост през сезон 2021/2022 в efbet Лига, след като надви Пирин Благоевград с 1:0. 

Двата тима се представят коренно различно от началото на сезона. ''Орлетата'' не оправдават високите очаквания и са в долните етажи на класирането, докато ''жълто-черните'' показват приятен футбол и са съвсем близо до лидерите.

Още преди изтичането на две минути игра Станислав Манолев стреля от далечна дистанция. Топката тупна коварно пред Георги Аргилашки, но той успя да я избие в ъглов удар. 

В 12-ата минута Ботев Пловдив направи бърза контраатака, при която петима играчи на гостите се оказаха в близост до наказателното поле на Пирин Бл. Па Конате центрира отляво. Топката прехвърли всички в центъра на пеналта и стигна до връхлитащия от десния фланг Джеймс Етоо. Той стреля от въздуха, но топката профуча встрани от лявата греда на Ник Хенгелман.

Тодор Неделев откри в 21-ата минута с изстрел отблизо, след като секунди преди това при бърза контра на "канарчетата" Антоан Бароан не успя да отбележи от няколко метра, останал очи в очи с Хенгелман.

Домакините отговориха с два удара на Карачанаков и Манолев. При първото изпълнение топката се отби в бранител, а след това капитанът на Пирин стреля неточно.

В 27-ата минута Брахими пусна остър пас по земя, но Преслав Йорданов от няколко метра бе неточен.

В 35-ата минута Хенгелман спаси удар на Бароан от 20-ина метра. Малко по-късно Аргилашки направи чудесно спасяване след удар на Йорданов. 

В 39-ата минута Карачанаков и Брахими направиха двойно подаване, след което Карачанаков бе изведен в наказателното поле. Там Бароан посегна към топката, но закъсна и срещна крака на атакуващия играч на Пирин, което накара рефера на мча Георги Димитров да посочи бялата точка. Зад топката застана Красимир Станоев, но силният му удар бе спасен по брилянтен начин от Георги Аргилашки, който запази преднината на своя отбор. 

Една минута преди края на първото полувреме Току бе изведен сам срещу Хенгелман, но той не овладя добре топката и вратарят на Пирин улови кълбото.

Втората част започна с възможност за Ботев Пловдив, но изстрел на Маркиньос от чиста ситуация бе спасен от Хенгелман. 

В 51-ата минута Манолев получи топката на дъгата на наказателното поле и нанесе удар, който бе неточен.

В 59-ата минута Антоан Бароан пропусна нова добра възможност. Играчът получи остро подаване отляво, но след удара му, топката срещна тялото на Хенгелман. 

В 68-ата минута Пирин Благоевград получи пряк свободен удар на повече от 30 метра на Аргилашки. С изпълнението се нагърби Карачанаков, чийто удар рикошира в стената и мина покрай десния страничен стълб на вратата на Ботев Пловдив. 

В ответната атака Конате получи пас в наказатленото поле и финтира Дюлгеров, но се забави с изстрела и Стилиян Николов направи шпагат, с който изчисти топката и предотврати опасността.

В 79-ата минута Маркиньос бе изведен по перфектен начин от Тодор Неделев, напредна и стреля по диагонала по земя, но топката мина покрай лявата греда. 

В 90-ата минута четирима футболисти на Ботев се оказаха на границата на наказателното поле на домакините, но подаване на Неделев бе пресечено и така не се стигна до нови главоболия за Хенгелман. 

 

Стартови състави:

Пирин: Ник Хенгелман (вратар), Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Красимир Станоев, Мохамед Брахими, Петър Занев, Преслав Йорданов, Станислав Манолев (капитан), Станислав Костов, Стилиян Николов, Юлиан Попев

Треньор: Уорън Фийни

 

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки (вратар), Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Маркиньос, Тодор Неделев (капитан), Емануел Току, Антоан Бароан, Джеймс Етоо Ейенга, Самюел Супрайен, Кевин Янсон
Треньор: Азрудин Валентич

 

Начало: 15:00 часа

Стадион: ''Христо Ботев'' - гр. Благоевград

Главен съдия: Георги Димитров - гр. София

Main Menu