Ботев търси трета поредна победа в първенството

10 Дек 2023 07:43

Отборът на Ботев (Пловдив) приема Хебър (Пазарджик) в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион ''Христо Ботев'' започва в 15:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Гинчев. 

Пловдивчани се намират на осмата позиция в класирането с актив от 26 точки и ще търсят трети пореден успех в първенството. В предишния кръг ''жълто-черните'' се наложиха над Арда като гост с 2:0. По-рано през седмицата пък ''канарчетата'' играха и срещу Етър в 1/8-финал от Купата на България, като се наложиха с 4:2 и продължиха участието си в турнира.

Хебър заема 12-ото място в подреждането с 20 пункта. Тимът от Пазарджик се намира в доста лоша серия, като в последните си пет срещи няма победа. Миналия кръг Хебър загуби от ЦСКА 1948 у дома, а преди това отстъпи на Берое в Стара Загора. Футболистите на Любослав Пенев обаче сториха голям подвиг по-рано през седмицата, след като елиминира Левски от Купата на България. Двата отбора премериха сили в 1/8-финалите, като “зелените” се наложиха с 2:1 след гол в последната секунда.

 

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив): Ханкич, Ето'о, Чернев, Там, Балоянис, Карабельов, Перера, Акере, Попов, Емануел, Бароан

Хебър (Пазарджик): Игонен, Исуф, Цонков, Марин, Мазан, Вълчев, Збун, Охене, Тисовски, Кабов, Николов