Адвокат Микински: Нашата цел е стадион "Христо Ботев" да бъде безопасно място

15 Фев 2024 14:46
Адвокат Микински: Нашата цел е стадион "Христо Ботев" да бъде безопасно място Снимка: Plovdivskinovini.bg

Членът на борда на директорите на Ботев (Пловдив) адвокат Слави Микински говори за скандалите около клуба в последните дни. Той заяви, че целта е стадион "Христо Ботев" да бъде безопасно място, след което коментира и записите с бити фенове на "жълто-черните".

"Поводът да съм тук не са успехите на нашите футболисти, а някои наболели проблеми около клуба. Клубът беше подложен на безпрецедентна атака в последните 6 месеца. Това бяха действия, идващи извън клуба. На първо място започна с демонтажа на турникети, ограничаване на достъпа до скайбоксове, спиране на асансьори. Всичко това кулминира във физическа саморазправа на територията на стадион "Христо Ботев". Нашата цел е стадион "Христо Ботев" да бъде безопасно място и всички хора да се радват на играта на футболистите и на техните успехи.

Стигна се до такъв момент, че клубът трябваше да вземе отношение. Моля да се върнем към нормалността и към задълженията, които сме определени да изпълняваме. Да осигурим комфорт на спортно-техническото ръководство да проведат максимално добра подготовка на състезателите, защото всички тези събития, малко или много, влияят на играчите. Искаме това да спре! 



Инцидентът се е случил вероятно ноември месец. До този момент официално никой не се е обръщал към Ботев да търси или предоставя информация. Нашият клуб официално не е информиран за съществуването на този инцидент. Записи и всичко, което ни е било поискано, сме го предоставили на компетентните органи. Доколкото знам, в момента тече разследване и чакаме резултатите. Това беше удар към наши служители и фенове, които се обърнаха към нас. Имахме възможност да покажем тези кадри.

На стадиона има повече от 160 камери, които снимат постоянно. Служителят имаше намерение да подаде жалба още тогава, но впоследствие се отказа. Това е негово лично решение и затова тези кадри не сме ги показвали тогава. 



Въпросните лица, които бяха арестувани, бяха назначени от клуба с цел да развиват охранителната дейност на стадиона и на базата в Коматево. След дълъг анализ, който направихме, решихме, че охранителната дейност трябва да бъде преструктурирана. Нашето убеждение е, че тази дейност трябва да се развива вътре в клуба. Започнахме да търсим хора, които имат опит. Невинаги решенията са правилни. Ако тези лица бъдат намерени за виновни, те ще си понесат наказанията. Това не са нашите хора, които да развиват тази дейност. 



Запознахме се със становището, свързано с причините за спирането на електрозахранването. Според нас те са различни от това, което беше съобщено. Становището ни е, че има някаква външна намеса и затова сме призовали полицията да си свърши работата, да установи истинските причини", заяви адвокат Микински.

Main Menu