Ботев влезе в Клуба на пионерите във футбола

02 Май 2024 20:07

Ботев Пловдив вече официално е част от Клуба на пионерите – международна организация, която обединява най-старите футболни клубове от целия свят.

Новината първо беше обявена за феновете по трибуните на стадион „Христо Ботев“ преди началото на полуфинала срещу ЦСКА-София за Купата на България.

В минутите преди срещата на „Колежа“ беше пуснат специален видеоклип с поздравление от английския ФК Шефилд – най-старият все още действащ футболен клуб в целия свят.

Специално от Англия президентът на тима Ричард Тимс изпрати своите поздравления, а зрителите успяха да чуят и думите на юношата на Ботев Димитър Папазов, капитана на тима Лъчезар Балтанов, а и полузащитникът на отбора ни Янис Карабельов.

Церемонията продължи с официалното връчване на плакета, с който Ботев Пд бе приет в Клуба на пионерите. Ценният предмет беше предоставен от изпълнителния директор на „канарчетата“ Алексей Киричек на Видин Сукарев – представител на фондация „Жълто и черно“, която е пазител на историята на най-стария български футболен клуб.

Част от церемонията по връчването на плакета бяха и три от легендите на Ботев Пловдив – Трифон Пачев, Марин Бакалов и Запрян Раков. Всеки от тях беше в компанията и на едно от децата от школата на „канарчетата“, за да се затвърди допълнително идеята за приемствеността между поколенията.

Ето какво написаха от „жълто-черния“ пловдивски клуб за признанието:

„Включването на Ботев в Клуба на пионерите е поредното доказателство за изумителната история на „жълто-черния“ клуб. Горди сме с миналото и гледаме смело към бъдещето“.