Марица почна с двама нови

15 Ян 2020 12:15

Отборът на “Марица” започна зимната си подготовка за пролетния полусезон в Трета лига - Югоизточна група. В понеделник, в 15 часа, старши треньорът на маричани Борислав Караматев и неговите помощници изведоха на терена на стадион “Марица” група от 23-ма състезатели за първа тренировка за новата 2020-та година. Първата тренировка се проведе при хубаво, слънчево време, а футболистите и треньорският щаб бяха в отлично настроение. Президентът на клуба Христо Христов приветства играчите и им пожела здраве, успехи и попътен вятър през пролетта.

Преди първата тренировка на тима двама от привържениците на “Марица” връчиха наградите на Тодор Тимонов и Йордан Пейчинов, които спечелиха допитването за “Футболист на годината” и “Най-перспективен млад играч”. Пожеланията към играчите бяха за здраве, лични успехи и още по-добри резултати на тима през пролетта.

Две са новите попълнения в състава, но те не са нови за феновете на “Марица”. Айкут Янъков се завръща при маричани, след злощастно развилите се обстоятелства, след преминаването му в “Локомотив” (Горна Оряховица) през лятото. Костадин Дяков също се завръща в тима. Той игра за “Оборище” през есента, но бързо е взел решение да се завърне в родния си клуб. Станимир Димитров и Цецо Главчев няма да бъдат част от отбора през пролетта. И през пролетта треньорският щаб на “Марица” ще продължи политиката на клуба да разчита на своите юноши, поради което няма да бъдат привличани други нови състезатели, освен ако обстоятелствата не го налагат. По здравословни причини в днешната тренировка участие не взе капитанът Тодор Тимонов, но от утре и той ще бъде на линия.

Отборът на “Марица” ще се подготвя при домашни условия. Тренировките ще се провеждат на стадиона в квартал “Кършияка”, но при лоши метеорологични условия има и алтернативен вариант. Първата контрола на “жълто-сините” ще бъде още в сряда, от 14:30 часа, срещу „Ботев“. Двубоят ще се играе на базата на „канарчетата“ в квартал „Коматево“.
Групата на “Марица” за пролетния полусезон:

Вратари: Илия Николов, Горан Гръблев, Красимир Кръстев (юноша). Полеви играчи: Йордан Пейчинов, Димитър Мичков, Джунейт Узунов, Димитър Аврамов, Георги Иванов (юноша), Денис Палков, Стоян Пидев, Борислав Дончев (юноша), Костадин Дяков, Айкут Янъков, Христо Янчев, Даниел Спасов, Милен Танчев, Мартин Анастасов, Александър Праматаров, Иван Мицев, Тодор Тимонов, Георги Георгиев, Мирослав Георгиев (юноша), Олджай Алиев

Програма за контролните срещи:

13 януари - начало на зимната подготовка - стадион “Марица”
15 януари - “Ботев” (Пловдив), Първа лига
18 януари - “Надежда” (Доброславци), ЮЗ Трета лига
25 януари - “Атлетик” (Куклен), ЮИ Трета лига
29 януари - “Локомотив” U19, Елитна юн. група U19
01 февруари - “Оборище” (Панагюрище), ЮЗ Трета лига
05 февруари - “Ботев” U19, Елитна юн. група U19
08 февруари - “Розова долина” (Казанлък), ЮИ Трета лига
15 февруари - “Спартак” (Пловдив), “А” ОФГ - Пловдив
22 февруари - начало на пролетния полусезон в Трета лига - Югоизточна група, домакинство на ОФК “Несебър”.

Възможно е да настъпят промени в програмата, за които ще ви информираме своевременно.

 

Main Menu