Спартак с първа победа в Трета лига

22 Авг 2020 20:57

Спартак постигна първа победа в първенството на Югоизточна Трета лига след като победи с 1:0 тима на Сокол.

Срещата се игра при много горещо време на стадион "Тодор Диев", "гладиаторите: надиграха гостите си от Марково и можеха да победят с по- изразителен резултат.

Още в 3' Спартак имаше отлична възможност, но удар на Кирил Георгиев мина над вратата.

Гостите отвърнаха с удар, който попадна право в ръцете на Витанов.

Капитанът Христос Доков се опита да вкара с прехвърлящ вратаря удар в 16', но топката мина малко над напречната греда.

В 18' Доков отново стреля, но ударът му бе избит в корнер.

В 26' Мариян Гиров премина през двама играчи на Сокол, центрира отлично, а Любо Цеков засече, но топката попадна право в ръцете на Димитър Аргиров.

В 32' Любо Цеков стреля от около 30 метра, но топката се отби в страничния стълб на вратата.

В 34' Спартак направи най- фрапиращия пропуск за първото полувреме. Георги Камбуров нахлу отлично от ляво и центрира остро, топката попадна в Мариян Гиров, който стреля от 7 метра право в ръцете на Аргиров.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Спартак, след като Гиров стреля по диагонала, но Аргиров успя да ибие в ъглов удар.

В 67' Кирил Георгиев стреля силно, но в страни от вратата.

Усилията на "гладиаторите" бяха материализирани в 82', когато Данчо Минев премина през двама играчи, намери Кирил Георгиев, който се освободи и с плътен удар не остави шанс на вратаря на гостите за 1:0, с което донесе победата на Спартак и първи 3 точки.

Така след 3 изиграни кръга Спартак е на 7- мо място с 4 точки, а в следващия кръг гостува на Черноморец в Бургас, срещата е на 29 август от 18:00 часа.

Треньорът Стефан Учиков не можеше да разчита на 6 основни футболисти и дори не успя да запълни групата. Заради различни контузии в срещата участие не взеха Пейо Батинов, Николай Парнаров, Георги Чичев, Мартин Симеонов, Давор Илиев и Кристиян Кодуков.

Съставът на Спартак: Александър Витанов, Атанас Бучов, Христо Стамов, Христос Доков, Йордан Минев, Георги Камбуров, Светослав Читаков (Веселин Отман), Кръстьо Милев, Мариян Гиров (Митко Илиев), Кирил Георгиев, Любо Цеков

 

Main Menu