Жан-Кристоф Ролан: Световното по гребане до 23 години е нов голям успех за Пловдив

25 Юли 2023 18:59

Президентът на Международната федерация по гребане (World Rowing) Жан-Кристоф Ролан похвали Пловдив и българския организационен комитет за фантастичното Световно първенство, на което състезателите са имали максимално добри условия да покажат най-добрите си резултати.
"Нов голям успех за Пловдив и Световното първенство. Много сме доволни от това издание на Световното първенство до 23 години в Пловдив - огромен успех, великолепен български организационен комитет и съм сигурен, че състезателите са били в състояние да се представят на най-високото си възможно ниво. Точно това е основна наша цел в Международната федерация, и тук, в Пловдив, ние имаме всичко, за да изпълним тази цел - отлични съоръжения, отлична среда. И затова съм щастлив да кажа, че Пловдив отбеляза пореден голям успех.
Шефът на Световното гребане изрази надежда, че ще види напредък и по реализацията на успоредния канал за връщане и загряване на лодките, което ще направи фантастичната гребна база в Пловдив още по-добра и на най-високото възможно ниво.
"Очаквам с нетърпение да видя напредък относно втория, успореден канал в Пловдив, защото вие имате фантастично съоръжение. Такъв канал за връщане и загряване на лодките ще направи нещата още по-добри. Съоръжението ви ще стане наистина на най-високото възможно ниво. Да, това наистина е дългогодишен проект. Първоначално беше планирано да е готов за Световното първенство през 2018 г. Продължавам да се надявам, че в името на бъдещето, в името на България и в името на Пловдив този проект ще се реализира", заяви Жан-Кристоф Ролан.
Ролан похвали атлетите, участвали на шампионата в Пловдив, и прогнозира, че част от тях ще бъдат и участници, а може би и сред медалистите на предстоящите Олимпийски игри.
"Видяхме следващото поколение. Някои от тези състезатели ще бъдат в Париж и в Лос Анджелис през 2028. Пожелавам им да се представят добре. Да бъдат на Световното първенство в Пловдив, беше огромен опит за тях - този шампионат е голяма стъпка в тяхната спортна кариера", каза президентът на Международната федерация по гребане.

Main Menu