Роглич спечели часовника в първия ден на Джиро д'Италия

11 Май 2019 22:25

Словенецът Примож Роглич успя да се пребори с всички конкуренти и да излезе начело, за да спечели индивидуалното бягане по часовник, с което се откри тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Италия.

Така или иначе словенецът е сочен за фаворит за спечелването на тура, а днес затвърди това впечатление, след като спечели и трите специални отсечки с общо време 12 минути и 54 секунди в дистанцията, която беше малко над 8 километра около Болоня и преминаване на върха Сан Лука.
Второто място днес остана за британецът Саймън Йейтс, който завърши на 19 секунди. Йейтс стартира много респектирано, но демонстрира невероятна форма в последните 2 километра изкачване.

Фаворитът на домакините Винченцо Нибали остана на 3-о място днес, изостанал на 23 секунди от лидера, който иначе кара за отбора на Бахрейн, спонсориран от кралската фамилия на петролната монархия. Нибали обаче също има амбиции за крайната победа, след като е триумфирал в Джиро д'Италия през 2013-а и през 2016-а година.

Холандецът Том Думолен, който е сочен именно за специалист в бягането по часовник, остана на разочароващото 5-о място с изоставане от 28 секунди от Роглич.

Main Menu