Базата на Локомотив може да е готова на есен

14 Фев 2019 14:48

Базата на Локомотив може да бъде започната най-късно през есента, като се очаква строителството да започне през лятото. Това обявиха собственикът на Локомотив Христо Крушарски и кметът на Пловдив Иван Тотев. Стана ясно още, че проектът за стадион Локомотив ще струва малко повече от 14 милиона лева и ще бъде за капацитет от 10 300 места. Процедурата по новият стадион обаче за момента е на заден план, а по-приоритетните действия са по направата на базата.

"Ние отдавна сме се разбрали. Искахме да се внесе яснота затова за каквото се работи. Цялата документация е предадена и там е описана всичко какво трябва да се случи става въпрос и за двата терена. Всичко е на място върви си по етапния ред, трябва да се оформи по законния ред и да започне да се строи. Искаме да форсираме строителството на базата в Тракия, за да може от есентта децата да има къде да тренират. Направихме нов терен на централния терен и обновихме терена на "Кошарата". Официалната работа по стадиона ще започне, когато си получим консецията. Има 5 или 6 години записани. 14 милиона и 600 хиляди е проектът за новия стадион за 10 300 места. Всичко става с пари, не сме говорили за заем от фонда, но може би ще се възползваме, за да могат по-бързо да станат нещата. Разчета по концесията съм направили с парите, които разполагам", заяви собственикът на Локомотив Христо Крушарски.

"Надяваме преди есентта да се започне строителството на базата. Имаме срокове, които говорим с министерствата. Основните анализи вече са готови. Лятото е реален срок, който да успеем да се справим и да започне строителството", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Main Menu