Локомотив (Пловдив) победи Дунав (Русе) с 4:1

09 Мар 2019 16:56

 

Локомотив (Пловдив) разгроми Дунав с 4:1 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Така смърфовете постигнаха втора поредна победа с този резултат, след като преди седмица направиха същото и срещу състава на Берое.

Два гола за победителите реализира Димитър Илиев (24, 45), а по един добавиха Един Бахтич (35) и Игор Банович (92). За гостите се разписа Исмаил Иса в 30-ата минута.

Домакините започнаха по-активно и във втората минута можеха да открият резултата. Димитър Илиев овладя малко след центъра на терена, напредна с топка в крака, но скоростта не му достигна да се озове очи в очи с Макенджиев. Въпреки това капитанът на смърфовете отправи добър удар от границата на наказателното поле, който попадна в ръцете на гостуващия страж.

По-активната игра на Локо даде резултат в 24-ата минута. Тогава Буна свали с глава към Банович, който от своя страна намери Димитър Илиев в наказателното поле на русенци. Капитанът на смърфовете преодоля Ковачев и след техничен шут по земя вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

 

В 28-ата минута Чинков допусна втора сериозна грешка в ущърб на домакините. Ковачев игра с ръка пред собственото си наказателно поле, спирайки опасна атака на Локо, но реферът не видя нищо нередно и не отсъди фаул.

Само 120 секунди по-късно Дунав изравни. Васев изведе великолепно с гърди Исмаил Иса сам срещу вратаря и таранът на драконите вкара след плътен изстрел по земя.

 

В 35-ата минута Локо отново излезе напред. Банович намери Бахтич в наказателното поле, вторият стреля не много силно, но точно в долния десен ъгъл за 2:1.

 

В заключителните секунди на първата част Локо взе солидна преднина от два гола. Волен Чинков отсъди фаул на границата на наказателното поле в полза на домакините. С изпълнението му се нагърби Димитър Илиев, който вкара в горния ляв ъгъл след великолепно изпълнение с десния крак.

През втората част положенията пред двете врати намаляха, но въпреки това Локомотив бе близо до четвърти гол в 65-ата имнута. Аралица направи двойно подаване с Илиев и стреля силно, но над напречната греда.

в продължението на мача Банович вкара нов гол за домакините, оформяйки крайното 4:1.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ 4:1

1:0 Димитър Илиев 24
1:1 Исмаил Иса 30
2:1 Един Бахтич 35
3:1 Димитър Илиев 45
4:1 Игор Банович 92

Main Menu