Локо със словаци в Лига Европа

19 Юли 2019 00:49

Локомотив разбра съперника си за втория предварителен кръг от Лига Европа. Това ще е словашкият Спартак Търнава, който отстрани босненския Радник Биелина.

След 2:0 за Радник в първата среща в Босна днес Спартак успя да стигне до 2:0 в редовното време с голове на Собчик в 10-та минута и на Михалек в 87-та минута. Така двубоят влезе в продължения.

В 108-та минута Митреа си изкара втори жълт картон и домакините доиграха с 10 човека продълженията. В тех обаче нямаше голове и се стигна до дузпи.

Спартак вкара двете си дузпи, но Радник изпусна втората. След това домакините изпуснаха третата и четвъртата дузпа, а Спартак вкара третата и изпусна четвъртата. Така се стигне до петите дузпи при тях Спартак реализира, а Радник пропусна и така след 3:2 в дузпите Спартак Търнава се класира за втория предварителен кръг и ще играе срещу Локомотив.

Първата среща е на 25 юли, четвъртък почти сигурно на стадион "Локомотив" в Пловдив, но все още няма потвръждение от УЕФА. Няма и официално потвръждение за началния час, който най-вероятно ще бъде обявен утре. Реваншът в Търнава е на 1 август.

Main Menu